Holističko Mršavljenje

Većina pristupa mršavljenju polazi iz samo jednog ugla. Osobe koje se bave ishranom i smatraju da je telesni aspekt najvažniji fokusiraju se na dijete, planove ishrane, treninge, jednom rečju na smernice za ishranu.

Psiholozi i psihoterapeuti se fokusiraju isključivo na emotivni aspekt hrane, na ličnost, na razloge zašto osoba ima probleme sa ishranom.

Realnost je da je ishrana kompleksna tema koja zahteva razumevanje više segmenata kako bi osoba mogla da ima trajne i efikasne rezultate.

Program Holističkog mršavljenja razvijala sam godinama unazad a zvanično sam ga aktivirala početkom 2017. god. Proistekao je iz mog višegodišnjeg rada sa ljudima, gde sam s jedne strane radila kao savetnik u ishrani (u keto i low carb ishrani sam godinama) pomažući klijentima da izgube višak kilograma, a sa druge strane u radu kao psihoterapeut pomagala sam nekim drugim klijentima u njihovim emotivnim  i psihološkim izazovima. Ovakvo dualno iskustvo navelo me je da shvatim da ishrana ima svoju emotivnu, psihološku komponentu sa jedne strane, kao i biohemijsku i telesnu komponentu sa druge strane.

Tako je kao rezultat mog višegodišnjeg rada i iskustva sa klijentima, prirodno došlo do integracije oba aspekta na osnovu koje je formiran ovaj Program. Program Holističkog mršavljenja je osmišljen tako da objedinjuje telesnu komponentu (različiti biohemijski procesi u organizmu dovode do zavisnosti od hrane, najviše šećera) i emotivnu komponentu (hranom se zadovoljavaju određene potrebe).

Program Holističkog mršavljenja se sastoji iz sledećih komponenti:

  1. PSIHOTERAPIJA HIPNOTERAPIJA –  dve individualne sesije

Tokom ove dve sesije ideja je da se otkriju psihološki uzroci usled kojih osoba ima ne fiziološke porive za hranom. Psihoterapija i hipnoterapija pomažu osobi da donese odluke lakše, i smislenije krene u ceo proces rada na sebi i gubitka kilograma. Više o samim terapijama pročitajte na linkovima iznad.

  1. Obuka za TEHNIKU EMOCIONALNE SLOBODE (EFT) 

U pitanju je tehnika samopomoći koja se odlično uklapa u ceo proces jer omogućava osobi da ima alat koji samostalno može upotrebljavati kada god oseti da ima bilo kakve izazove koji se mogu trenutno umiriti korišćenjem EFT tehnike. Izazovi kao što su želja za nedozvoljenom hranom, grickalicama, prejedanjem ali i emotivni kao što su tuga, bes, ljutnja koje obično regulišemo hranom.

    3.  OSNOVA RAZUMEVANJA ISHRANE sastoji se iz 30-minutne konsultacije gde se razjašnjavaju osnovni pojmovi ishrane, zatim kontrola apetita, potrebe našeg organizma i daju smernice kako zdravo mršaviti, odnosno gubiti masne naslage a održati mišićnu masu.

Ceo program traje mesec dana, sesije se održavaju po individualno dogovorenoj šemi u odnosu na to kako zajedno procenimo da je najkvalitetnije za tu osobu.

Program podrazumeva 4 susreta koja mogu biti ONLINE ili UŽIVO u Beogradu.

 

Voditelj programa:

Borjana Vorkapić je diplomirani komunikolog, diplomirani psiholog, master komunikologije, sertifikovani hipnoterapeut, EFT praktičar, psihoterapeut edukant sistemske i intergativne telesne terapije. Završila je brojne dodatne edukacije iz sfere psihoterapije, psihologije, korporativnog koučinga, grupne terapije, terapije parova, keto i lchf ishrane. Radi kao psihoterapeut i predavač u Centru kao i online, sa klijetima iz najrazličitijih krajeva sveta, na srpskom i engleskom jeziku. Drži različite edukacije i seminare iz oblasti mentalog zdravlja, anksioznih poremećaja, rada na sebi, obuke za tehniku emocionalne slobode EFT, kao i cikluse radionica na mnoge druge teme.